Koszyk

0

Twój koszyk jest pusty

Idź do sklepu

Sól do kąpieli z Morza Martwego

hagi
55,00 zł 49,50 zł

Oferta specjalna

  • Darmowa dostawa od 149zł
  • Ekologiczne opakowania
  • Zapisz się do newslettera i odbierz -10% na zakupy
Sól do kąpieli z Morza Martwego

Sól do kąpieli z Morza Martwego

Naturalna sól z Morza Martwego z olejkami z eukaliptusa, cytryny, lawendy i grejpfruta. Kąpiel w soli bogatej w minerały i staranny dobór olejków eterycznych działa odżywczo oraz usuwa uczucie zmęczenia i zestresowania. Harmonizuje, oczyszcza, odświeża ciało i umysł. Rozluźnia i uprzyjemnia chwile relaksu w kąpieli. Polecana po ciężkim wysiłku fizycznym. Przywraca siły i lepsze samopoczucie. Pachnie mocno odświeżająco aromatyzując powietrze.

Produkt przeznaczony do suchej i normalnej skóry.

Waga: 1200 gr

Skład produktu

Maris Sal, Eucalyptus Globulus (Eucalyptus) Leaf Oil, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Limonene*, Linalool*

*składniki naturalnych olejków eterycznych - potencjalne alergeny

Sól z Morza Martwego
Otrzymywana jest poprzez odparowanie wody Morza Martwego. Kąpiele w wodzie z solą z Morza Martwego rewitalizują tkanki oraz głęboko oczyszczają skórę, absorbując nadmiar tłuszczu i usuwając obumarłe komórki naskórka. Kąpiel w soli pobudza układ krążenia, przyspiesza naturalne wydalanie toksyn z organizmu, wspomaga naturalną regenerację komórek, reguluje poziom nawilżenia skóry oraz zapobiegając przedwczesnemu starzeniu. Sól z Morza Martwego zawiera 8% chlorku sodu, 53% chlorku magnezu, 37% chlorku potasu, ponadto w mniejszych ilościach obecne są też sód, chrom, cynk, mangan, miedź, żelazo i inne. Oprócz chlorków, jako aniony, występują też bromki, jodki, siarczany i węglany.

Olejek eukaliptusowy
Pochodzi z Australii i jest produktem uzyskiwanym z liści drzewa eukaliptusowego poprzez destylację z parą wodną. Ma świeży, ostry, kamforowo-miętowy zapach i aromat. Używany jest w perfumiarstwie oraz w przemyśle spożywczym. W kosmetyce stosowany do odświeżania powietrza, ożywiających kąpieli, a w aromaterapii do odświeżania zmęczonego umysłu i przeziębieniach. Stosowany jest także do produkcji preparatów pielęgnujących jamę ustną, a przemysł farmaceutyczny wykorzystuje jego właściwości w preparatach rozgrzewających i dezynfekujących.

Olejek lawendowy
Otrzymywany jest przez destylację z parą wodną kwitnącego ziela lawendy odmiany officinalis (znane są jeszcze 2 odmiany dające inne olejki: spikowy i lawandynowy). Największe uprawy lawendy odbywają się we Francji i Bułgarii, ale lawendę uprawia się również na Półwyspie Bałkańskim, Mołdawii i Gruzji. Olejek ma świeży, kwiatowo-ziołowy zapach z delikatną nutą owocowo-drzewną. To jeden z najbardziej popularnych składników kompozycji zapachowych. Ma właściwości odświeżające powietrze i odstraszające mole. Działanie terapeutyczne olejku lawendowego opisał i doświadczył twórca pojęcia aromaterapii - francuski chemik Maurice Rene Gatefosse, który przez przypadek odkrył skuteczność gojenia na własnej, poparzonej w trakcie pracy laboratoryjnej skórze. Dodatkowy atut tego olejku to działanie uspokajające. Jest pomocny przy depresji, lękach i bezsenności. Stosowany jest także i polecany przy trądziku, oparzeniach, bliznach i rozstępach.

Więcej informacji dla Ciebie

Rzeczy, które musisz wiedzieć

Używamy szyfrowania SSL, aby chronić Twoje dane. Potencjalnie wrażliwe informacje, takie jak imię i nazwisko, adres i dane karty, są zakodowane, aby można je było odczytać tylko na bezpiecznym serwerze.

  • Bezpieczne Płatności
  • Akceptujemy Karty Kredytowe
  • Dostępne Różne Formy Płatności
    (Przelewy24, PayPal, Blik, Przelew tradycyjny)
  • Ceny Zawierają VAT
  • Proste Do Zamówienia

Szybka Dostawa

  • Polska (1-2 dni)
  • Europa (3-5 dni)