Koszyk

0

Twój koszyk jest pusty

Idź do sklepu

HYDROLAT Z CZARNEJ PORZECZKI, CERA DOJRZAŁA, MIESZANA, 100ML

49,00 zł

Hydrolat z czarnej porzeczki, jest surowcem kosmetycznym pozyskiwanym z gałęzi i pąków Ribes Nigrum. Zawierają one flawonoidy, które wpływają na niwelowanie wolnych rodników. Z tego właśnie powodu czarna porzeczka jest doskonałym sprzymierzeńcem zarówno kobiet, jak i mężczyzn w przeciwstarzeniowej pielęgnacji. Ponadto ma ona właściwości ściągające. Tak jak każdy hydrolat Creamy...

Oferta specjalna

  • Darmowa dostawa do końca września!

Dlaczego my?

Wyjątkowe, wyselekcjonowane, naturalne kosmetyki, które pozwolą odnaleźć Ci drogę do rozkoszy!!!

Dbamy o środowisko

W trosce o Naszą Planetę nasze paczki przygotowujemy z materiałów wtórnych, które nadają się do dalszego recyclingu. Więcej informacji znajduje się w zakładce "O Nas"

Newsletter

Zapisz się do Newslettera i odbierz 10% zniżkę na zakupy!!!
HYDROLAT Z CZARNEJ PORZECZKI, CERA DOJRZAŁA, MIESZANA, 100ML

HYDROLAT Z CZARNEJ PORZECZKI, CERA DOJRZAŁA, MIESZANA, 100ML

Creamy

Hydrolat z czarnej porzeczki, jest surowcem kosmetycznym pozyskiwanym z gałęzi i pąków Ribes Nigrum. Zawierają one flawonoidy, które wpływają na niwelowanie wolnych rodników. Z tego właśnie powodu czarna porzeczka jest doskonałym sprzymierzeńcem zarówno kobiet, jak i mężczyzn w przeciwstarzeniowej pielęgnacji. Ponadto ma ona właściwości ściągające. Tak jak każdy hydrolat Creamy posiada pH podobne do pH skóry, dzięki czemu może być stosowany jako naturalny zamiennik toniku.

Korzyści z jego stosowania mogą czerpać wszystkie typy skóry. Przede wszystkim polecany jest dla skóry wykazującej pierwsze oznaki starzenia, dojrzałej, tłustej – jako samodzielny produkt lub składnik domowego kosmetyku.

Produkt wegański w szklanym opakowaniu less waste. Zawiera atomizer.

Pojemność: 100ml (wystarcza na około 2,5 miesiąca (przy założeniu jednej aplikacji dziennie).)

Skład produktu

Opuntia Ficus-Indica Fruit Water, Benzyl Alcohol*, Dehydroacetic Acid*, Aqua**
*konserwanty i składniki wspomagające ich działanie zaaprobowane przez organizacje certyfikujące kosmetyki naturalne (Ecocert, Cosmos), wymagane w produkcie, aby zachować jego jakość i czystość mikrobiologiczną, a więc aby hamować rozwój grzybów i bakterii.
** zawartość wody to 0,03%

Rytuał pielęgnacyjny

Jako samodzielny produkt – tonik – do nawilżania, przemywania skóry.
Jako składnik formulacji kosmetycznych – w emulsjach, kremach, balsamach – zamiast wody. W maseczkach z glinkami – jako baza maseczki.

PRZECHOWYWANIE: W temperaturze pokojowej. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła.

BEZPIECZEŃSTWO STOSOWANIA: Tylko do użytku zewnętrznego. Nie stosować bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych. UWAGA!: naturalne nie oznacza nieuczulające!

Creamy pielęgnacja twarzy