Koszyk

0

Twój koszyk jest pusty

Idź do sklepu

Hydrolat z kwiatu lawendy

4 Szpaki
35,00 zł 31,50 zł

Oferta specjalna

  • Likwidacja Sklepu -> Wyprzedaż Asortymentu w dniach 27-29 XI
  • Darmowa dostawa już od 50 zł
  • Ekologiczne opakowania
  • Zapisz się do newslettera i odbierz -10% na zakupy
Hydrolat z kwiatu lawendy

Hydrolat z kwiatu lawendy

Hydrolat lawendowy powstaje podczas destylacji parą wodną kwiatów lawendy wąskolistnej. W jego skład wchodzą rozpuszczalne w wodzie cząstki roślinne oraz niewielka ilość olejku eterycznego odpowiadająca za delikatny zapach. Jego pH zbliżone jest do naturalnego pH skóry, dlatego też z powodzeniem sprawdzi się w pielęgnacji wszystkich typów cery. Zaaplikowany na skórę zadziała na nią kojąco, łagodząco, gojąco, antyoksydacyjnie i regenerująco.

DZIAŁANIE

Hydrolat z kwiatu lawendy cenią sobie zwłaszcza osoby posiadające cerę tłustą lub mieszaną, ze skłonnością do zmian trądzikowych. Działa antyseptycznie, antybakteryjnie, przeciwtrądzikowo, a przy tym nawilżająco i kojąco. Hydrolat to kosmetyk, który z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom uniwersalnych produktów. Woda kwiatowa w buteleczce z atomizerem może zastąpić tonik - wystarczy spryskać nią twarz lub nanieść na skórę z użyciem płatka kosmetycznego (polecamy te wielokrotnego użytku). Użycie hydrolatu na świeżo oczyszczoną skórę nie tylko przywróci jej odpowiednie pH po użyciu środka myjącego, ale i przygotuje twarz na kolejne etapy pielęgnacji. Jest też świetnym składnikiem bazowym do wszelkiego rodzaju płukanek, maseczek, toników czy odżywek lub jako baza humektantowa w procesie olejowania włosów.

Hydrolat sprawdzi się też jako odświeżająca mgiełka do twarzy i ciała. W upalne dni możesz go trzymać w lodówce - uczucie ukojenia rozgrzanej skóry chłodną mgiełką - bezcenne. Jeśli na co dzień stosujesz pełny makijaż, delikatnie spryskaj hydrolatem twarz po przypudrowaniu - zyskasz świeższy, naturalny efekt i trwałość.

Pojemność: 100ml

Skład produktu

Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Water, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate

Skład przetłumaczony na język polski:
Hydrolat z kwiatów lawendy, ekologiczny konserwant z rzodkwi

Poznaj najważniejsze składniki i ich funkcje:

Kwiat lawendy - ma działanie antyseptyczne, łagodzące, antyoksydacyjne i przeciwzapalne. Przyspiesza regenerację skóry, zmniejsza obrzęki oraz działa ściągająco. Odżywia skórę, która dzięki temu zyskuje zdrowszy koloryt i jest lepiej ukrwiona

Ekologiczny konserwant z rzodkwi - to naturalny środek konserwujący pochodzenia roślinnego oparty na antybakteryjnych peptydach, które powstają w procesie fermentacji rzodkwi Raphanus Sativus przez przyjazne dla człowieka bakterie kwasu mlekowego z rodzaju Leuconostoc kimchii. Jest on przyjazny dla skóry i stanowi alternatywę dla tradycyjnych, syntetycznych konserwantów. Skutecznie chroni przed bakteriami, wydłuża żywotność kosmetyku i działa antyseptycznie, a dodatkowo posiada też nietypową dla konserwantów i bardzo korzystną dla skóry właściwość pielęgnacyjną - działa nawilżająco.

Sposób użycia

1. Tonizowanie i oczyszczanie – spryskaj wacik i delikatnie oczyść nim skórę twarzy.
2. Odświeżenie – zamknij oczy i spryskaj twarz i dekolt.
3. Odżywienie skóry pod oczami – spryskaj wacik i połóż na zamknięte oczy. Pozostaw na 5 minut.

Więcej informacji dla Ciebie

Rzeczy, które musisz wiedzieć

Używamy szyfrowania SSL, aby chronić Twoje dane. Potencjalnie wrażliwe informacje, takie jak imię i nazwisko, adres i dane karty, są zakodowane, aby można je było odczytać tylko na bezpiecznym serwerze.

  • Bezpieczne Płatności
  • Akceptujemy Karty Kredytowe
  • Dostępne Różne Formy Płatności
    (Przelewy24, PayPal, Blik, Przelew tradycyjny)
  • Ceny Zawierają VAT
  • Proste Do Zamówienia

Okres świąteczny - ważne informacje (czytaj)


Szybka Dostawa

  • Polska (1-3 dni)
  • Europa (3-5 dni)