Koszyk

0

Twój koszyk jest pusty

Idź do sklepu

Krem do twarzy - FACE CREAM

144,00 zł

Są dni, kiedy skóra Twojej twarzy potrzebuje drinka i przytulenia. Wielokrotnie nagradzany krem do twarzy Laponie of Scandinavia to lekki żel-krem, który zapewnia jedno i drugie. Roślinna gliceryna i sól sodowa kwasu piroglutaminowego gaszą spragnioną skórę, a koloidalna mąka owsiana zapobiega utracie wody. Oleje rzepakowe, owsiane i makowe odżywiają skórę,...

Oferta specjalna

  • Darmowa dostawa do końca września!

Dlaczego my?

Wyjątkowe, wyselekcjonowane, naturalne kosmetyki, które pozwolą odnaleźć Ci drogę do rozkoszy!!!

Dbamy o środowisko

W trosce o Naszą Planetę nasze paczki przygotowujemy z materiałów wtórnych, które nadają się do dalszego recyclingu. Więcej informacji znajduje się w zakładce "O Nas"

Newsletter

Zapisz się do Newslettera i odbierz 10% zniżkę na zakupy!!!
Krem do twarzy - FACE CREAM

Krem do twarzy - FACE CREAM

Krem Laponie

Są dni, kiedy skóra Twojej twarzy potrzebuje drinka i przytulenia. Wielokrotnie nagradzany krem do twarzy Laponie of Scandinavia to lekki żel-krem, który zapewnia jedno i drugie. Roślinna gliceryna i sól sodowa kwasu piroglutaminowego gaszą spragnioną skórę, a koloidalna mąka owsiana zapobiega utracie wody. Oleje rzepakowe, owsiane i makowe odżywiają skórę, która staje się nawilżona i miękka.

Wskazówka: krem jest ulubionym produktem osób cierpiących na przyustne zapalenie skóry.

Opracowany dla skóry wrażliwej i problematycznej, bez zapachu.
Wegańskie i roślinne składniki.
Opracowany i wykonany ręcznie w Finlandii.

Pojemność: 40 ml

Skład produktu

Woda, olej rzepakowy, diester kwasu stearynowego i poliglicerolu (6), olej z ziaren owsa, gliceryna, olej makowy, wyciąg z nasion owsa, dehydrooctan sodu, sól sodowa kwasu piroglutaminowego, guma ksantanowa, guma sklerotium, lecytyna, pullulan, lewulinian sodu, krzemionka, honokiol, magnolol

Poznaj najważniejsze składniki i ich funkcje:

Olej rzepakowy
Produkowany w zrównoważony sposób, dezodoryzowany i oczyszczony szwedzki olej rzepakowy zmiękcza i chroni skórę. Olej rzepakowy jest powszechnie stosowany w kosmetyce i jest dobrze tolerowany przez skórę. Dobry i uniwersalny olej dla większości rodzajów skóry, a zwłaszcza dla skór suchych i skłonnych do wyprysków. Zmiękcza i odżywia skórę.

Diester kwasu stearynowego i poliglicerolu (6)
Emulgator, który mówiąc najprościej umożliwia zmieszanie wody i oleju w emulsję. Ten jest delikatny dla skóry i bariery skórnej, ponieważ jest odmianą niejonową. Pochodzi z oleju palmowego z certyfikatem RSPO.

Olej z ziaren owsa
Ma równowagę prawie 50/50 kwasów oleinowego i linolowego. Z punktu widzenia pielęgnacji skóry jest doskonałym środkiem zmiękczającym skórę i ma również właściwości uspokajające. Laponie of Scandinavia olej owsiany pozyskuje od Fazer, 126-letniej fińskiej rodzinnej firmy spożywczej, która produkuje swój olej w Finlandii z fińskiego owsa. Fińskość ma znaczenie, ponieważ a) gleba w Finlandii produkuje owies doskonałej jakości oraz b) rzadko zdarza się, aby producent oleju miał 100% lokalny łańcuch dostaw. Markku, który jest szefem działu badań i rozwoju w młynie owsianym w Lahtis, mówi, że osobiście jadł wszystkie produkty owsiane, które wytwarza Fazer - w tym olej.

Olej makowy
Olej z pierwszego tłoczenia pozyskiwany ze zrównoważonych źródeł, zawierający sterole i witaminę E oraz wysoką zawartość kwasu linolowego. Jest to produkt w 100% brytyjski, w pełni identyfikowalny i ze zrównoważonym łańcuchem dostaw: olej jest farmaceutycznym produktem ubocznym. Olej makowy ma doskonałe właściwości odbudowy bariery skórnej i jest szczególnie odpowiedni dla skóry wrażliwej. Olejek otrzymywany jest poprzez lekkie wyciskanie nasion maku białego.

Wyciąg z nasion owsa
Całe ziarno owsa wraz z otrębami miele się i przesiewa. Daje to jasny, kremowy, drobny proszek. Otręby owsiane zawierają dużą ilość naturalnych składników aktywnych, w tym beta-glukanu z owsa, awenantramidów, oleju i białka, z których wszystkie są korzystne w kosmetycznym stosowaniu na skórze. „Koloid” lub zawiesina koloidalna definiuje się jako substancję z zawieszonymi w niej nierozpuszczalnymi cząstkami. Koloidalna mąka owsiana łagodzi zaczerwienienia, zmniejsza swędzenie i drobne podrażnienia skóry spowodowane egzemą lub wysypką skórną i jest monitorowana przez FDA jako środek chroniący skórę. Skutecznie tworzy barierę fizyczną na powierzchni skóry. Laponie of Scandinavia używa płatków owsianych z fińskiego owsa.

Dehydrooctan sodu
Chociaż nie jest pochodzenia roślinnego, jest zatwierdzony przez naturalne instytuty certyfikujące, takie jak COSMOS i Soil Association, dzięki łagodnemu działaniu na skórę i ciało, a także braku jakichkolwiek alternatywnych zarejestrowanych i zatwierdzonych naturalnych środków konserwujących zgodnie z unijnymi przepisami dotyczącymi kosmetyków.Razem z lewulinianem sodu i wzmocnionym antyoksydantami honokiolem i magnololem tworzy system konserwujący kremu.

Sól sodowa kwasu piroglutaminowego
To szeroko stosowany środek utrzymujący wilgoć w pielęgnacji skóry. Z chemicznego punktu widzenia to pochodna aminokwasu, który z kolei występuje naturalnie w ludzkiej skórze i wchodzi w skład tzw. naturalnego czynnika nawilżającego skóry. Posiada doskonałą zdolność wiązania wilgoci. Ten, którego używa Laponie of Scandinavia, powstał w wyniku cyklizacji kwasu L-glutaminowego pochodzącego z buraków.

Guma ksantanowa
Naturalny i powszechnie stosowany środek, głównie jako zagęszczacz i środek żelujący w kosmetyce. Guma ksantanowa jest polisacharydem wytwarzanym w drodze fermentacji bakteryjnej ze źródeł białka i węglowodanów, w tym przypadku z soi lub kukurydzy. Razem z gumą arabską stanowi żelową bazę dla serum łagodzącego.

Krzemionka
Pochodzi ze szwedzkich alg. Pochłania zanieczyszczenia i bakterie oraz poprawia zatrzymywanie wilgoci w skórze dzięki zdolności wiązania wody w sposób podobny do kwasu hialuronowego.

Guma sklerotium
To naturalny i powszechnie stosowany w kosmetyce zagęszczacz, który jest polisacharydem wytwarzanym z cukrów w procesie fermentacji. Ta nazwa pochodzi od gatunku bakterii Sclerotium rolfsii. W kremie Laponie of Scandinavia łączy go z gumą ksantanową, lecytyną, pullulanem i krzemionką, aby nadać mu piękny żel i kremowy efekt. Pochodzenie: syrop glukozowy z pszenicy / kukurydzy.

Lecytyna
Jest szeroko stosowanym naturalnym emulgatorem w pielęgnacji skóry. Lecytyna pozostawia wspaniałe uczucie lekko pudrowej skóry kiedy jest używana np w kremach Ta pochodzi z soi.

Pullulan
To naturalny i powszechnie stosowany w kosmetyce film błonotwórczy, jest trzecim polisacharydem kremu, wytwarzanym przez fermentację syropu skrobiowego z kukurydzy, ziemniaków i tapioki z drożdżami Aureobasidium Pullulans. W kremie łączy się go z gumą ksantanową, sklerotium, lecytyną i krzemionką.

Lewulinian sodu
To sól sodowa kwasu lewulinowego, który jest kwasem organicznym pochodzącym w tym przypadku z trzciny cukrowej.Odżywia i regeneruje skórę.

Honokiol i Mangnonol
Kora magnolii zawiera dwie silne substancje przeciwzapalne, magnolol i honokiol, które synergistycznie hamują aktywację NF-KB, kluczowego mediatora zapalenia. Te dwa związki mogą chronić skórę przed przewlekłym stanem zapalnym i zmniejszać zaczerwienienie skóry. Działają antyoksydacyjnie i odżywiająco na skórę.

Rytuał pielęgnacyjny

Krem do twarzy nakładaj rano i wieczorem na oczyszczoną skórę. Dostosuj ilość do swoich potrzeb. Dobrze komponuje się lub miesza z innymi produktami oraz świetnie nadaje się pod makijaż. Odpowiedni pod oczy.

Wskazówka: Potrzebujesz więcej nawilżenia? Spróbuj zmieszać jedną lub dwie krople olejku do twarzy Laponie of Scandinavia z kremem do twarzy.