Koszyk

0

Twój koszyk jest pusty

Idź do sklepu

Olej moringa nierafinowany

Creamy
79,00 zł

Oferta specjalna

  • Darmowa dostawa od 149zł
  • Ekologiczne opakowania
  • Zapisz się do newslettera i odbierz -10% na zakupy
Olej moringa nierafinowany

Olej moringa nierafinowany

Olej Moringa

Jesteśmy jedyną polską marką, która posiada olej moringa z Haiti. Tłoczony jest z nasion „drzewa życia”, niezwykle bogaty w składniki odżywcze. Przez miejscowych olej traktowany jest jako panaceum na wszelakie dolegliwości. Zawiera dużą ilość kwasu oleinowego (ok 70% całkowitej masy tłuszczów). W porównaniu do innych olejów roślinnych o dużej zawartości kwasu oleinowego (np. oliwa z oliwek, słonecznikowy, z krokosza barwierskiego) ma niższą liczbę kwasową i jodową – co świadczy o dużej stabilności i odporności na utlenianie. Olej zawiera również we frakcji niezmydlalnej duże ilości steroli roślinnych (beta-sitosterol, stigmasterol) – co wpływa na odżywienie skóry.

Działa głęboko nawilżająco, odżywczo, oczyszcza pory, rozświetla cerę, poprawia jej koloryt. Działa przeciwstarzeniowo, przeciwzmarszczkowo. Normalizuje wydzielanie sebum, zapobiega powstawaniu zaskórników i wyprysków. Koi i przyspiesza gojenie skóry uszkodzonej, podrażnionej promieniowaniem UV, czynnikami atmosferycznymi (słońce, mróz), po zranieniach, po ukąszeniach owadów. Działa przeciwzapalnie, antyseptycznie – łagodzi objawy stanów zapalnych, ugryzień owadów. Dzięki dużej zawartości kwasu oleinowego – wspomaga transport transepidermalny, wzmacnia barierę ochronną skóry. Ciekawostka – sproszkowane nasiona moringa dodane do wody, służą do oczyszczania z zanieczyszczeń bakteryjnych i wirusowych – niszczą nawet szczep bakterii eschericha coli.

Produkt wegański w szklanym opakowaniu less waste.

Pojemność: 30ml (wystarcza na około 2,5 miesiąca (przy założeniu jednej aplikacji dziennie).)

Produkt fizycznie może występować aż do wyczerpania zapasów jeszcze w poprzedniej szacie graficznej .

Olej moringa – zastosowanie:
dla skóry suchej, wrażliwej – nawilża i koi podrażnienia
dla skóry trądzikowej i tłustej – zmniejsza wykwity trądzikowe
dla skóry podrażnionej – łagodzi podrażnienia i stany zapalne, przyspiesza gojenie skóry
dla skóry dojrzałej, z oznakami starzenia – likwiduje zmarszczki, bruzdy, poszarzenie skóry
do włosów – suchych, trudno rozczesujących się
do masażu

Olej moringa

Skład produktu

Moringa Oleifera Seed Oil

Rytuał pielęgnacyjny

W kosmetykach do twarzy dobrze jest łączyć go z innymi lżejszymi olejami np. migdałowym, z nasion malin, porzeczkowym, winogronowym. Nakładając olej moringa na skórę – jako kosmetyk samodzielny – najlepiej zwilżyć twarz wodą/hydrolatem, a następnie używając kilku kropli oleju wykonać delikatny masaż twarzy. Wytworzona w ten sposób na powierzchni skóry emulsja, pod wpływem ciepła dłoni doskonale i szybko się wchłonie, pozostawiając twarz delikatną i gładką

Przechowywanie: W szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej. W niskich temperaturach tężeje.

Bezpieczeństwo stosowania: Tylko do użytku zewnętrznego. Oleju moringa nie stosować bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych (np. laseroterapia, głęboki peeling, mikrodermabrazja itp.). Po otwarciu opakowania najlepiej przechowywać w temperaturze pokojowej, szczelnie zamknięty.

Więcej informacji dla Ciebie

Rzeczy, które musisz wiedzieć

Używamy szyfrowania SSL, aby chronić Twoje dane. Potencjalnie wrażliwe informacje, takie jak imię i nazwisko, adres i dane karty, są zakodowane, aby można je było odczytać tylko na bezpiecznym serwerze.

  • Bezpieczne Płatności
  • Akceptujemy Karty Kredytowe
  • Dostępne Różne Formy Płatności
    (Przelewy24, PayPal, Blik, Przelew tradycyjny)
  • Ceny Zawierają VAT
  • Proste Do Zamówienia

Okres świąteczny - ważne informacje (czytaj)


Szybka Dostawa

  • Polska (1-3 dni)
  • Europa (3-5 dni)