Koszyk

0

Twój koszyk jest pusty

Idź do sklepu

OLEJ TAMANU NIERAFINOWANY, CERA MIESZANA, PROBLEMATYCZNA, 10ML

29,00 zł

Działanie przeciwdrobnoustrojowe, odżywcze, przeciwzapalne i przeciwbakteryjne. Idealny olej dla skóry problematycznej. Olej tłoczony na zimno, nierafinowany – esencja bogactwa natury! Olej dostępny w ofercie powstał w wyniku wytłaczania na zimno odpowiednio przygotowanych pestek z owoców drzewa tamanu pochodzącego z ekologicznych upraw. Jest to olej całkowicie naturalny, pozyskany bez użycia rozpuszczalników,...

Oferta specjalna

  • Darmowa dostawa do końca września!

Dlaczego my?

Wyjątkowe, wyselekcjonowane, naturalne kosmetyki, które pozwolą odnaleźć Ci drogę do rozkoszy!!!

Dbamy o środowisko

W trosce o Naszą Planetę nasze paczki przygotowujemy z materiałów wtórnych, które nadają się do dalszego recyclingu. Więcej informacji znajduje się w zakładce "O Nas"

Newsletter

Zapisz się do Newslettera i odbierz 10% zniżkę na zakupy!!!
OLEJ TAMANU NIERAFINOWANY, CERA MIESZANA, PROBLEMATYCZNA, 10ML

OLEJ TAMANU NIERAFINOWANY, CERA MIESZANA, PROBLEMATYCZNA, 10ML

Creamy oleje

Działanie przeciwdrobnoustrojowe, odżywcze, przeciwzapalne i przeciwbakteryjne.

Idealny olej dla skóry problematycznej. Olej tłoczony na zimno, nierafinowany – esencja bogactwa natury!

Olej dostępny w ofercie powstał w wyniku wytłaczania na zimno odpowiednio przygotowanych pestek z owoców drzewa tamanu pochodzącego z ekologicznych upraw. Jest to olej całkowicie naturalny, pozyskany bez użycia rozpuszczalników, ani innych środków chemicznych. Wspomoże odnowę skóry, a składniki w nim zawarte wpłyną korzystnie na jej stan i koloryt. Nieocenione będą również jego właściwości przeciwbakteryjne.

Produkt wegański w szklanym opakowaniu less waste.

Pojemność: 10ml (wystarcza na około 3 miesiące (przy założeniu jednej aplikacji dziennie).)

ZASTOSOWANIE:
• jako składnik olejków leczniczych i maści do cery podrażnionej, trądzikowej z licznymi stanami zapalnymi
• w serum olejowych i kremach do cery trądzikowej
• w preparatach redukujących blizny i rozstępy
• jako dodatek do mydeł o działaniu oczyszczającym i przeciwzapalnym
• w odżywkach i maskach do przetłuszczającej się skóry głowy, a także do skóry z łupieżem

Creamy

Skład produktu

Calophyllum Inphyllum Seed Oil

Rytuał pielęgnacyjny

DOZOWANIE I UWAGI PRAKTYCZNE: 5 – 50% (dopuszczalne do 100%).
Nakładając olej na skórę jako samodzielny produkt – najlepiej zwilżyć twarz wodą/hydrolatem, a następnie używając kilku kropli oleju wykonać delikatny masaż twarzy.
Wytworzona w ten sposób na powierzchni skóry emulsja, pod wpływem ciepła dłoni doskonale i szybko się wchłonie, pozostawiając twarz delikatną, gładką i z odczuciem nawilżenia.

PRZECHOWYWANIE: W szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci. Olej krystalizuje i tężeje w temp. Poniżej 10°C.

BEZPIECZEŃSTWO STOSOWANIA: Tylko do użytku zewnętrznego. Nie stosować bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych (np. laseroterapia, głęboki peeling, mikrodermabrazja itp.). Po otwarciu opakowania najlepiej przechowywać w chłodnym miejscu, szczelnie zamknięty.