Koszyk

0

Twój koszyk jest pusty

Idź do sklepu

OLEJ KONOPNY, CERA TŁUSTA, MIESZANA, PROBLEMATYCZNA, 50ML

39,00 zł

Olej otrzymywany z nasion konopi siewnych, jako produktu ubocznego przy produkcji włókien konopnych. Jest produktem łatwo wchłanialnym, doskonałym nośnikiem innych substancji aktywnych (ułatwia przenikanie w głębsze warstwy skóry). Bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), z wyjątkowym profilem kwasowym (75-80% kwasu linolowego!). Zawiera optymalny stosunek kwasów omega-6 do omega-3, tzn. 3:1....

Oferta specjalna

  • Darmowa dostawa do końca września!

Dlaczego my?

Wyjątkowe, wyselekcjonowane, naturalne kosmetyki, które pozwolą odnaleźć Ci drogę do rozkoszy!!!

Dbamy o środowisko

W trosce o Naszą Planetę nasze paczki przygotowujemy z materiałów wtórnych, które nadają się do dalszego recyclingu. Więcej informacji znajduje się w zakładce "O Nas"

Newsletter

Zapisz się do Newslettera i odbierz 10% zniżkę na zakupy!!!
OLEJ KONOPNY, CERA TŁUSTA, MIESZANA, PROBLEMATYCZNA, 50ML

OLEJ KONOPNY, CERA TŁUSTA, MIESZANA, PROBLEMATYCZNA, 50ML

Creamy Oleje

Olej otrzymywany z nasion konopi siewnych, jako produktu ubocznego przy produkcji włókien konopnych. Jest produktem łatwo wchłanialnym, doskonałym nośnikiem innych substancji aktywnych (ułatwia przenikanie w głębsze warstwy skóry). Bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), z wyjątkowym profilem kwasowym (75-80% kwasu linolowego!). Zawiera optymalny stosunek kwasów omega-6 do omega-3, tzn. 3:1. Taki skład kwasów tłuszczowych jest rzadko spotykany w olejach roślinnych. Wśród innych ważnych składników aktywnych tego oleju znajdują się: fosfolipidy, sitosterole, tokoferole, karotenoidy, terpeny, salicylan metylu, dzięki nim olej ma działanie: antyoksydacyjne silnie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, przeciwstarzeniowe, regenerujące, nawilżające, gojące, regulujące wydzielanie sebum, zwiększające odporność skóry, chroni przed fotouszkodzeniami. Olej konopny zawiera THC (delta-9-tetrahydrokannabinolu) o silnym działaniu przeciwzapalnym i przeciwbólowym, z tym że oleje tego typu dopuszczone do zastosowania w kosmetyce nie mogą zawierać więcej niż 0,3% THC.

Produkt wegański w szklanym opakowaniu less waste.

Pojemność: 50ml (wystarcza na około 3 miesiące (przy założeniu jednej aplikacji dziennie).)

Zastosowanie:
Może być stosowany bezpośrednio na skórę np. Do masażu, a także jako bardzo wartościowy olej do produkcji kosmetyków na skórę i do włosów – kremów, balsamów do ciała, masek i odżywek do włosów.
Jest polecany do:
skóry tłustej, trądzikowej – usuwa zaskórniki, łagodzi stany zapalne, reguluje wydzielanie sebum
skóry zniszczonej, dojrzałej – regeneruje, działa przeciwstarzeniowo,
skóry suchej – wzmacnia barierę ochronną skóry , odbudowuje cement międzykomórkowy
skóry uszkodzonej z dysfunkcjami (łuszczyca, skóra atopowa, egzemy, łojotok) – łagodzi podrażnienia, ułatwia gojenie
włosów – wzmacnia cebulki włosowe, przeciwdziała wypadaniu włosów • do masażu – jako środek przeciwzapalny, nawilżający.

Creamy oleje

Skład produktu

Can, abis Sativ, Sed Oil

Rytuał pielęgnacyjny

Dozowanie i uwagi praktyczne: do 100%.
Nakładając olej jako samodzielny produkt na skórę najlepiej zwilżyć twarz wodą/hydrolatem a następnie używając kilku kropli oleju wykonać delikatny masaż twarzy. Wytworzona w ten sposób na powierzchni skóry emulsja, pod wpływem ciepła dłoni doskonale i szybko się wchłonie, pozostawiając twarz delikatną, gładką i z odczuciem nawilżenia.

Przechowywanie: w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w lodówce. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.

Bezpieczeństwo stosowania: tylko do użytku zewnętrznego. Nie stosować bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych (np. laseroterapia, głęboki peeling, mikrodermabrazja itp.) Po otwarciu opakowania najlepiej przechowywać w lodówce, szczelnie zamknięty.